Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

MHPli Bulut Huzur Hakkı” Arttırılsın

MHPli Bulut  Huzur Hakkı” Arttırılsın

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, İl Genel Meclis (İGM) Üyelerinin halen aldıkları huzur hakkının 2200den 5000e çıkarılmasını istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, İl Genel Meclis (İGM) Üyelerinin halen aldıkları huzur hakkının 2200`den 5000`e çıkarılmasını istedi.
MHP Milletvekili Bulut, zor şartlarda görev yapan ve vatandaşlarımıza iç içe çalışan İl Genel Meclis Üyelerinin, toplantı başına almış oldukları `Huzur Hakkının` artırılması konusu ile ilgili olarak kanun teklifi verdi.
MHP Milletvekili Bulut, verdiği kanun teklifinde, İl Genel Meclisinin, İl Özel İdaresinin en önemli karar organı ve ilgili kanununlar da gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından ilçeler adına seçilen üyelerden oluşmakta olduğunu hatırlattı.
İl Genel Meclis Üyeleri, İl, İlçe, Belde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mahalli ve müşterek sorunları ve ihtiyaçlarının karşılanması için Kanunlarla verilen birçok görev ve hizmeti büyük bir fedakarlık ve çalışma gayreti ile yerine getirdiklerini önergesinde yer veren MHP Milletvekili Bulut, İl Genel Meclis Üyelerinin İl, İlçe, Belde ve köylerdeki yatırımlarda önemli sorumluluklara sahip olduklarını ifade etti.  
İl, İlçe, Belde ve köylerde yaşamakta olan vatandaşlarımızla sürekli iç içe görev yapmaları nedeniyle sorumluluklarının bir kat daha arttığını dile getiren Bulut, "İl Genel Meclis Üyelerimizin görev alanları il sınırları ile belirlenmekte ancak ilin bir ucundan diğerine kadar hizmet götürmek zorunda olmaları sebebiyle görev alanları daha da artmaktadır." dedi. 
 İl Genel Meclis üyelerinin bir ayda beş kez toplandıklarını üyelerin katıldıkları toplantı sayısına göre ücret aldıklarının altını çizen Bulut, Meclis Başkanına Komisyon toplantılarına katıldığı her gün için, 6000 gösterge, meclis üyelerine ise, komisyon toplantılarına katıldığı her gün için 2200 gösterge rakamının memurların aylıklarına uygulanan katsayı çarpımı ile bulunacak oranda huzur hakkı verildiğini belirtti. 
Vatandaşlarımızla iç içe görev yapan ve bulundukları ilin mahalli ve müşterek sorunları ve ihtiyaçlarının karşılanması için özveri ile çalışan İl Genel Meclis Üyelerinin Komisyon toplantılarına katıldığı gün ile orantılı olarak verilen huzur hakkının artırılmasının kaçınılmaz olduğuna değinen Bulut, İl Genel Meclis Üyelerimizin katılmış oldukları her toplantı için 350 TL ücret verilmesi gerektiğini talep edip, İl Genel Meclis Üyelerimizin, 2200 gösterge rakamı üzerinden aldıkları huzur hakkının 5000 olarak değiştirilmesi için kanun teklinin hazırlanıp TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false